News

2η Έκθεση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας «PATRAS IQ»

Προς τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας

Αγαπητοί Συνάδελφοι, 

Η έρευνα και η καινοτομία που παράγονται στο Πανεπιστήμιό μας είναι διεθνούς επιπέδου και σε πολλές περιπτώσεις μπορούν να αξιοποιηθούν άμεσα και να συνδεθούν με τις παραγωγικές δυνάμεις στη χώρα μας και του εξωτερικού.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αχαΐας πρόκειται να διοργανώσει την 2η έκθεση μεταφοράς τεχνογνωσίας «PATRAS IQ» στις αρχές του επόμενου χρόνου.

Παγκόσμιος Διαγωνισμός Καινοτομίας & Innovation Connecting Show που λαμβάνει χώρα στην Τουλούζη (16-18/09/14)

Ο παγκόσμιος διαγωνισμός καινοτομίας, τον οποίο εγκαινίασε ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, τον περασμένο Δεκέμβριο, στόχο έχει να ενθαρρύνει τα ταλέντα του σήμερα ώστε να δημιουργήσουν το συλλογικό πλούτο του αύριο, υποστηρίζοντας την ανάπτυξη Γάλλων ή αλλοδαπών επιχειρηματιών, το σχέδιο καινοτομίας των οποίων παρουσιάζει μια ιδιαίτερη δυναμική για την οικονομία της Γαλλίας.

Διάκριση Ερευνητικής Ομάδας Πανεπιστημίου Πατρών

Η ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας και Ανοσολογίας (ΕΜΒΙΑ) του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Επ. Καθηγητή Κ. Πουλά, διακρίθηκε στο διαγωνισμό BioBiz που οργανώθηκε στο πλαίσιο του TEDMEDLive Athens.

Σεμινάριο με θέμα «Αρωματικά – Φαρμακευτικά Φυτά»

Σεμινάριο με θέμα «Αρωματικά – Φαρμακευτικά Φυτά» θα πραγματοποιηθεί στις 14 & 15 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο «Αστήρ» στην Πάτρα.

Διοργανώνεται από τον Φορέα Διαχείρισης Χελμού-Βορικού με συνδιοργανωτές το Ενδο-Πανεπιστημιακό Δίκτυο «BIOFLORA” (www.bioflora.upatras.gr) του Πανεπιστημίου Πατρών και το τμήμα Βιολογίας Πανεπιστημίου Πατρών (www.biology.upatras.gr).

Αποστολή στο Ισραήλ υπό τον Πρωθυπουργό – Προβολή της έρευνας του Πανεπιστημίου Πατρών

Ο Καθηγητής Χημείας Γιάννης Ματσούκας συμμετείχε στις 8 και 9 Οκτωβρίου στην αποστολή στο Ισραήλ υπό τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά. Στην αποστολή συμμετείχαν μεταξύ άλλων και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Αρβανιτόπουλος, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο Υπουργός Ενέργειας κ. Γιάννης Μανιάτης και ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας κ.

Τελετή Απονομής των βραβείων του 2ου Διαγωνισμού " Η Ελλάδα Καινοτομεί! "

Η δημιουργική Ελλάδα που πρωτοπορεί σε παγκόσμιο επίπεδο αναπτύσσοντας πρότυπες τεχνολογίες και υπηρεσίες αναδείχθηκε στην τελετή της απονομής των βραβείων του 2ου διαγωνισμού «Η Ελλάδα Καινοτομεί!», που διοργάνωσαν από κοινού η Eurobank και ο ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών.

Πραγματοποίηση Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών (Π.Ε.Ν.Α.)

Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών (Π.Ε.Ν.Α.) θα πραγματοποιήσει στις 30, 31 Αυγούστου και 1 Σεπτεμβρίου 2013 το ετήσιο πανελλήνιο συνέδριο της στη Λαμία με τίτλο: «Αγροτική Οικονομία & Πολιτισμός, Πυλώνες Ανάπτυξης & Δημιουργίας». Εκτός από τις εισηγήσεις οι οποίες θα εστιάζουν στους νέους αγρότες θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στον πολιτισμό και τον τουρισμό ως βασικούς και αδιαίρετους αναπτυξιακούς πυλώνες.

Δυναμική Παρουσία σε Διεθνές Συνέδριο του Εργαστηρίου Αυτοματισμού και Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Δυναμική παρουσία του Εργαστηρίου Αυτοματισμού και  Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Πατρών στο 21ο Διεθνές Συνέδριο που διοργάνωσε το Mediterranean Control Association(MCA) πρόσφατα στα Χανιά Κρήτης. Το MCA ιδρύθηκε το 1998 από Έλληνες Επιστήμονες της χώρας καθώς και απ’ όλο τον κόσμο. Ο Καθ. Πέτρος Γρουμπός, Διευθυντής του Εργαστηρίου Αυτοματισμού και Ρομποτικής,  ήταν από τα πρώτα 10 ιδρυτικά μέλη και είναι Αντιπρόεδρος του ΜCΑ.

Σεμινάρια από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας Νομαρχιακή Επιχείρηση Ανάπτυξης (ΝΕΑ) και το ΤΕΙ Μεσολογγίου.

Σεμινάρια από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας Νομαρχιακή Επιχείρηση Ανάπτυξης (ΝΕΑ) και το ΤΕΙ Μεσολογγίου στο κτίριο Η/Υ του Πανεπιστημίου Πατρών για αγροτικά ζητήματα στα πλαίσια του προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «ΕΛΛΑΔΑ‐ΙΤΑΛΙΑ 2007‐2013».

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αντλήσετε και από την ιστοσελίδα: http://www.locpro.org/el/events

 

 

Pages