Αποστολή στο Ισραήλ υπό τον Πρωθυπουργό – Προβολή της έρευνας του Πανεπιστημίου Πατρών

News / Events: 

Ο Καθηγητής Χημείας Γιάννης Ματσούκας συμμετείχε στις 8 και 9 Οκτωβρίου στην αποστολή στο Ισραήλ υπό τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά. Στην αποστολή συμμετείχαν μεταξύ άλλων και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Αρβανιτόπουλος, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο Υπουργός Ενέργειας κ. Γιάννης Μανιάτης και ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Χρήστος Βασιλάκος, καθώς επίσης και 115 Έλληνες επιστήμονες και επιχειρηματίες.

Ο Καθηγητής, στη διάρκεια του διημέρου, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Πρωθυπουργό, τους Υπουργούς καθώς και το Γενικό Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας και να τους ενημερώσει για το έργο που πραγματοποιείται στο Πανεπιστήμιο Πατρών και τη σημασία της Φαρμακευτικής Έρευνας για την ανάπτυξη της Χώρας. Πραγματοποιήθηκαν προγραμματισμένες συναντήσεις του Καθηγητή με Φαρμακευτικές Εταιρείες του Ισραήλ και υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον για την Έρευνα και τα αποτελέσματα της ερευνητικής ομάδας του στο Τμήμα Χημείας και στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών. Οριστικοποιήθηκε η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Hadassah και με μεγάλη Φαρμακευτική Εταιρία για την έρευνα και για την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμακευτικών προϊόντων.

Στην συνομιλία του Καθηγητή Γιάννη Ματσούκα με τον Πρωθυπουργό, τον ενημέρωσε για το ερευνητικό και καινοτόμο έργο που πραγματοποιείται στην Πάτρα και για τη σημασία του. Ο Πρωθυπουργός στη σύντομη ενημέρωση που του έγινε έδειξε ενδιαφέρον, ιδιαίτερα για τις συνεργασίες με κορυφαίους ερευνητές που έχει αναπτύξει η ερευνητική ομάδα, και αποδέχθηκε την πρόσκληση για επίσκεψή του στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, στο οποίο ερευνητές του Πανεπιστημίου αναπτύσσουν καινοτόμες μεθόδους και προϊόντα.